Ovuláció nyomonkövetése

Hőmérséklet, LH teszt, hüvelyi nyálka

     Ha nem akarsz lemaradni a megfelelő pillanatról, s a legnagyobb esélyt szeretnéd megteremteni az új élet fogadására, akkor itt az ideje, hogy odafigyelj a tested jelzéseire. Hogyan tudod pontosan meghatározni a kellő pillanatot? Most választ kapsz rá csak figyelmesen olvasd végig az alábbiakat.

 

1. Kövesd nyomon az ébredési hőmérsékleted!

    Bár ebből csak utólag derül ki pontosan az ovuláció napja, de biztosra veheted, hogy megtörtént, s nem csak a szervezeted próbálkozott.

 

2. Használj ovulációs (LH) tesztet vagy mikroszkópot!

     Az ovulációt megelőző napon a szervezetben megnő a LH szint, ami a tüszőt arra sarkalja, hogy megrepedjen. Nagyon sok féle ovuteszt létezik, különféle erősségüek, vizeleten (LH teszt) vagy nyálon (ovulációs mikroszkóp) alapulók. Az utóbbival én nem voltam elégedett én sokkal megbizhatóbbnak tartom a vizeletsugaras tesztet. 

     Kiértékelése a terhességi tesztekhez hasonlóan működik, azzal a különbséggel, hogy itt a tesztvonal erősségét is figyelembe kell venni! Pozitív ovulációs teszt esetében akkor beszélünk ténylegesen pozitív eredményről, ha a teszt csík ugyanolyan erős vagy erősebb mint a kontroll csík, ez azzal magyarázható, hogy a szervezetben a LH folyamatosan jelen van, s az érzékenyebb tesztek már ezt is kimutatják.

     Pozitív ovutesz esetén aznap és az azt követő első negatív napon érdemes együtt lenni a babáért.

 

3. Figyelj a tested jelzéseire!

    Nagyon sok nőnek jelez különféle módon a szervezete az ovulációt megelőző napokban illetve az ovuláció napján.

Jelek:

- A mellek, mellbimbók érzékenyebbé válnak.

- Fokozotabb nemi étvágy.

- Ovulációs fájdalom (éles, szúró hosszúra órákra elnyúló fájdalomérzet az alhas jobb vagy bal oldalán, estleg középen, oldaliságából következtetni lehet, hogy melyik oldalon fog bekövetkezni az ovuláció).

- Tudósok azt is megfigyelték, hogy a termékeny napokon a nők lengébben öltöznek, több mindent megmutatnak magukból, illetve jobban törekednek a másik nemnek való tetszésre, s ez mind a tudatalattink furcsa játéka, abszolult nem tudatos.

 

3. Figyeld a hüvelyi nyálkád változását!

    A termékeny napokon a lehető legjobb minőségű és a legnagyobb mennyiségű nyák termelődik. Ezek az úgynevezett nedves napok. Ez a nyák átlátszó, szintelen, tojásfehérjéhez hasonló állagú, több cm-re nyújtható.

Vizsgálata: Naponta többször! Toalett használat előtt feltétlenül tiszta kézzel a mutatóujjaddal és a hüvelykujjaddal mintát veszel a hüvelyed környékéről, s a két ujjadat egymástól távolítva figyeled nyújthatóságát, színét, állagát.

 

Ha mindezeket együttesen vizsgálod biztos lehetsz, hogy nem fogsz lemaradni a kellő pillanatról, ezáltal nagyobb esélyt adva a baba megfoganásának, de sajnos mindemelett az is tény, hogy ha még el is találod a kellőpillanatot, akkor is csak 25% az esélye a fogantatásnak. Úgy hogy ha az első hónapban még nem jön össze, ne add fel a reményt!

 

 

 

 

 

 

Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Játék Androidra

Közösség

Belépés

E-mail cím:
Jelszó: