Homeopátiás szerek

Peteérés támogatása

A peteérés támogatására számtalan népi gyógymód létezik. A következőekben néhány könnyen beszerezhető gyógynövényt emelnék ki, ami nem csak javítja a petesejtek minőségét, de hosszúra nyúlló ciklusokban előrébb hozhatja az ovulációt! A lent felsorolt növények mindegyikét a menstruáció első napjától peteérésig fogyasszuk!

Minden gyógynövényből készült teakeveréket a következő módon készítünk el:2-3 dl vízzel leforrázunk egy púpos teáskanál teafüvet,lefedve 10 percig álni hagyjuk majd szűrés után fogyasztjuk. Figyeljünk oda,hogy a forrázat ne érintkezzen fémmel illetve lehetőleg ízesítés nélkül fogyasszuk mert veszíthetnek a hatékonyságukból! Ha képtelenek vagyunk ízesítés nélkül fogyasztani akkor ajánlott a mézzel való ízesítés.

 

1. Cickafark

 

Sokféle betegségre nyújt segítséget, de mégis, elsősorban a női bajok jótevőjeként tartják számon. A cickafark tea fogyasztása a nők termékenységi állapotára igen jó hatással van, kedvezően befolyásolja a peteérést és javítja a petesejt minőségét.

A cickafark teás ülőfürdő enyhíti a petefészek gyulladásos megbetegedését, és megszünteti a fehérfolyást.

 

Cickafark ülőfürdő: Áztassunk hideg vízben 100 grammnyi (teljes növény) cickafarkot egy éjszakán keresztül. Másnap -felforralás után- a fürdővízhez adjuk.

 

2. Málnalevél

A málnalevél tea fogyasztása javalott a petesejt minőségének támogatására, a peteérés előrehozatalára hosszú ciklusok esetén, illetve a méhnyak által termelt nyák minőségi javítására. Saját tapasztalatom alapján valóban javította a nyák minőségét és mennyiségét is.

 

3. Barátcserje kapszula formában

 

A barátcserje megfelelő készítmény a ciklus hosszának szabályozására , a túl hosszú ciklust megrövidíti, a túl rövidet megnyújtja. A ciklus elsö felében javítja a peteérést, a másodikban pedig a sárgatest müködését. Így az egész ciklusban lehet szedni, a szedését a ciklus bármelyik napján el lehet kezdeni, különösen ajánlott PCOS betegségben szenvedők számára.A ciklus elsö napjától a menstruációig kell szedni az ajánlott napi adagban, pozitív teszt esetén azonnal abba kell hagyni a szedését.

 

Beágyazódás támogatása

A következő gyógynövények homeopátiás szerek a ciklus második felében, vagyis peteérés után fogyasztandóak. Napi 2-3 csészével, illetve az ajánlott napi adagban.

 

1. Womens krém

Ez egy yams gyökér kivonatot tartalmazó természetes progeszteron krém. A ciklus második felében kenjük, a beágyazódás segítésére illetve a sárgatest elégtelenség kiküszöbölésére. Pozitív terhességi teszt esetén a terhesség első trimeszteréig (12. hétig)érdemes kenni a baba megtartásának szempontjából, vagyis magzatmegtartó hatása miatt. A krém interneten beszerezhető, bár az ára igen borsos, de csak jó tapasztalatokkal tudok róla beszélni. Megnyújtja a luteális szakasz hosszát, vagyis a peteérés utáni időszakot, csökkenti a PMS tüneteit, illetve a vérzés mennyiségét.

 

2. Palástfű tea

Szintén a sárgatestelégtelenséget támogatja, vagyis segíti a beágyazódást, erősíti a méhfalat, vastagítja a méhnyálkahártyát. Ovuláció után fogyasszuk napi 2-3 csészével. Ovulációtól számítva 14. nap terhességi tesztet végzünk, ha addig még nem jelentkezett a menstruáció, ha a teszt negatív, abba hagyhatjuk a tea fogyasztását, ha viszont pozitívérdemes a terhesség 12. hetéig fogyasztani.

Egyéb homeopátiás szerek, vitaminok, táplálékok

Fontos vitaminok, amelyek támogatják illetve növelik a fogantatás esélyét, a baba egészséges fejlődését:

- Folsav

- E vitamin

- C vitamin

- B vitaminok (B1,B3,B5,B6,B12)

- Cink

- Magnézium

- Vas

Ezek a vitaminok a vegyes étrenddel, sok zölségfélével, gyümölccsel, gabonafélékkel bevihetőek a szervezetbe. Ha úgy gondoljunk, hogy rendszertelenül illetve nem elég változatosan táplákozunk, akkor érdemes már a babatervezés időszakában terhességi vitamint szedni.

Pl: Elevit (magas vastartalma miatt gyakran székrekedés okoz), Femibion (az egyik legjobb terhességi vitamin és a legdrágább is), Gravida (én ezt szedem árban kedvező mellékhatás nélküli), Centrum Materna(hagyományos Centrum tabletta szedése nem ajánlott, magas A - vitamin tartalma miatt, ami magzatkárosodást okozhat)stb.

 

Egyéb fogantatást támogató homeopátiás szerek:

 

Aloe Vera Berry Nectar:antioxidáns tartalma miatt javalott fogyasztása, mindemelett magas A és C vitamint, valamint propoliszt tartalmaz

 

Aloe Vera Gél:Méregtelenítő, vértisztító, gyulladáscsökkentő, vírus ellenes, baktériumölő, csíraölő, gombaölő, stresszoldó hatása van.

 

Spirulina Alga kapszula:  http://egeszsegbolt.unas.hu/spd/unas_983912/Spirulina_alga_kapszula_360_db

 

 

Vénusz csepp:

A Vénusz csepp cickafarkfű, palástfű és pásztortáska alkoholos oldata. Sokan női cseppnek is nevezik. Cickafarkfű: Minden szempontból a lehető legkedvezőbben befolyásolja a női medence szerveit. A cickafarkfű a petefészek gyulladásnál hatásosan enyhítheti a fájdalmakat. A palástfű segíthet menstruációs zavarok, fehérfolyás, alhasi panaszok és a klimaxos tünetek enyhítésében.  A fiatal női szervezeteknél segíthet az optimális ciklus kialakulásában. A pásztortáska segítséget nyújthat a túlzottan bő menstruációs vérzés csillapításában is. Altesti gyulladások csökkentésében játszott szerepét a legújabb kori modern tudomány is igazolta.

Élettani hatások:

- A Vénusz csepp természetes úton hozzájárulhat a női genitáliák egészségesebb működéséhez.
- Csökkentheti a menstruációs ciklus kellemetlen melléktüneteit (pl. görcsök).
- Hozzájárulhat a kismedencei térség jobb vérellátásához ezáltal javítható a női ivarszervek működése.
- Elősegítheti a petefészek jó működését (pl. gyulládáscsökkentés)
- Szabályozhatja a menstruációs ciklus lefolyását, elmaradás esetén visszaállíthatja.
- Megszüntetheti a fehérfolyást, hüvelyfolyást.
- Enyhítheti a változókor problémáit.
- Segíthet hüvelyviszketés, illetve hüvelygombásodás esetén.
- Oldhatja a szexuális gátlásokat, serkentheti a szexuális vágyat.
- Szerelmi tüzet vihet az intim együttlétekbe.
- Erősítheti a nőiesség minden síkú megélését.
- Érzelmi sokk- és blokkoldó hatása lehet.

 

Gyümölcsök: Fogyassz sok kiwit és ananászt. Ezen gyümölcsök nyers feldolgozatlan állapotban való fogyasztása jótékonyan hatnak a fogantatásra

 

Hirdetés:


Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Játék Androidra

Közösség

Belépés

E-mail cím:
Jelszó: